Dagen snart till ände...

Och det blev tidigt imorse. Jag och tobbe hade bestämt oss för att sticka ner till Malmö-motormässa, och Jocke vill haka på. Då fick det innebära att jag fick ta och köra mitt axelpass tidigare på morgonen, vilket dock inte gjorde nått, var upp redan klockan 6. Kunde ju inte sova och klockan hade ringt redan 05,37. Gick ner för att äta lite stadig frukost, koka lite ägg och läsa tidningen, varpå pappa också kommer ner, kvart i sju, då han och hans bror (Läs: min farbror och chef...) skulle till Helsingborg på havsfiske...

Efter ett grymt bra träningspass bar det av mot kontoret, för att avnjuta lite vörtbröd och leverpastej/gurka! Efter en kvart eller så, så ringer Jocke och meddelar att de befinner sig i Maxi-rondellen, varpå jag knatar nerför trappan, och anländer in i Tobbes bio, destination Malmö!



Redan på parkeringen till mässan möts vi av godbitar, inte minst en Bentley Continental GT Diamond Series!!! När vi närmade oss ingången, insåg vi att kön var lång, och inte lite lång, typ 500meter. I början så gick det så outhärdligt sakta, och det tog troligen 40minuters köande, för att komma in, och se alla bönder som bara var skabbiga!



Först bar det in i den speciella Ferrari-hallen, som Autoropa hade ensamt! Där möttes man av en 612 Scaglietti Sessanta, kanske den nu mest eftertraktade Ferrarin! Mycket vacker i sin blå-beige combo! Lite längre in i hallen så stog tre av de fyra stora, F40, F50, och Enzo. F40 har ett speciellt fack i mitt hjärta, vacker, vacker och åter vacker!

Vidare in i den stora hallen, så fanns en hel del läcker bitar, dock inga bra bilder, kanske lägger upp några senare. Dock var där många Alpina, och några roliga porschar, dock exakt samma som stog på MpH i Stockholm, som jag och Henrik var på!

Tack för skjutsandet till Malmö Tobbe, pengar på väg!

Details matter!

Jahopp, galopp...

var det helt plötsligt Fredag igen, av någon helt outgrundlig anledning. Dock inget jag klagar på. Enda jag klagar på just nu är att solen gick i moln. Så idag blir det ett efterlängtat träningspass, bröst/triceps, faktiskt längesen jag körde det nu, blev ju inget i Måndags. Så idag ska det lyftas, känner att förkyningen inte blir sämre nu iallfall, och det är ju alltid skönt!

The power of EOS...


Ja, och imorse när jag cyklade in till staden och jobbet, så mötte jag faktistk Henrik i sin GB-glasslastbil. Världens töntigaste tuta måste jag tilläga, vanlig biltuta, inget roligt ju! Sen har ju Tomas även kommit hem, roligt att han fick åka dit han vill i sommar, blir ju lite bättre i sinnet om det går som man vill!

Snart lunch också, så skönt ska det bli, bara sitta och glo i nån halvtimme eller så, för att sedan gå ut och glo på datorn igen. Sen är jag ledig från skolan på Måndag-Tisdag också, så det blir länge utan skola. Sen börjar jag bli sugen på en 5D på allvar nu, fanns en med BG för 14900 på blocket, så det känns nära! Sen en macro glugg till det, alles klar! Nej, nu återgår jag till verkligheten, och helgen, som är på antågande!

Något riktigt speciellt...

Vet dock inte vad, kanske det att jag än en gång sitter och jobbar. Känns dock itne så länge som det var jag slutade förra gången, typ tre månader. Skillnaden är att nu ska jag läsa både fysik och matte parallellt med jobbet, kommer bli riktigt tufft faktiskt!

Något...


Sen är det ju inte så långt kvar tills dess att anmälan till höstens termin på högskolor/universitet skall vara inne, så jag tänkte sätta mig ikväll och välja ut det jag verkligen vill. Blir nog en hel del civilinjengörsutbildningar, om man nu kommer in. Ska ju göra högskoleprovet nästa Lördag också, den 5/4, fast jag är ju inte ensam, ganske många andra i Sverige som skall göra samma sak...

speciellt...


Har faktiskt lite beslutsångest över framtiden just nu, känner att jag vill verkligen inte flytta hemifrån, har nog blivit lite för bekväm med min position. Dock vet jag att det hade max gått typ 2månader, sen hade mamma flyttat därifrån! Kanske lite taskigt, men jag tror verkligen det. Sen kanske det blir att man måste flytta till Stockholm, orka bli mobbad för hur man pratar...

med...


Sen är jag mycket sugen på en utlandsresa i sommar, men om man nu blir tvungen att flytta, om jag inte kommer i n i Lund, så blir det nog till att jobba hela sommaren. Man behöver nog lite cash om man ska flyta till typ Götet, och får ett studentrum som kostar 7000 i månaden. Nja, kanske lite att ta i, men ni fattar vinken. Känner ni oron i mina ord om framtiden, jag blir lite så bara jag tänker på det, är nog lite smått konflikträdd, orkar inte ta itu med mig själv.
panorama!!!


Nej, nu skall jag om typ 5minuter ut och ta mig en kopp java, snacka lite skit och sen träna efter jobbet. Ska faktiskt bli mycekt behagligt, dock måste jag hem och göra klart matten, diffrentialekvationer av andra graden, som inte är så svårt, bara komma ihåg reglerna och inte slarva på tentorna!!! Och sen får jag snart tillbaka fysiken...jag ryser...

Back to the horrible reality...

Med andra ord till baks till Kristianstad, där det just nu är dåligt väder, och det är kallt. Trodde dock det var mer snö här nere, då Henrik sa att det hade snöat hela helgen, men han ljög nog! Dock så är det skönt att snön är borta, slippa slira runt i slasket med cykeln. tänk om man hade haft en prius...



Lite bilder från hotellet i Stockholm, mycket trevligt faktiskt, och med kanske 50meter fritt ner till havet så är det inte illa pinkat. Interiören i segel-tema och mycket ek, föll mig i smaken, som handen i handsken. Och det bästa var att det var gångavstånd till min brors lägenhet, en uppförsbake som hette duga, sen var man där typ. Dock var ju backen till parkeringen en glasyta, så det tog sin tid att komma dit...



Lite andra bilder från vår lilla påskutflykt. Först ut min bror, som matchade gardinerna till halsduken, så snart kommer en kaxig kommentar på denna bloggen. Två ut är polisens stridsbåt-90, som bara är feta! Polisen har nämligen sitt upplag för både bilar och sjöpolisen sitt upplag för båtarna ute i Nacka-strand! Trea är en liten överblick över The Stockholm-skyline at night, faktiskt mitt nya skrivbordsunderlägg! blev faktiskt en mcyket lyckad bild!

Så nu får jag väl tacka Gustav för helgen, sen tillbaka till verkligeheten, börjar jobba imorgon, så nu blir det plugg, jobb, träna, sova coh äta som gäller i tre månader, hinner nog inte träffa någon, tyvärr! 

I really love the cold and crisp air in Stockholm!

Ja, det ska jag minsann säga, att det är svin kallt här uppe i vår huvudstad. Kanske -4c, med en windchill-faktor, så det är typ -10c i blåsten! har gått någon km upp till Gustav från hotellet, och det var kyligt! Men det som inte dödar, det härdar. Vädret upp var ivarjefall lite lustigt, det snöade, men vägbanan var torr, och trafiken såhär i påsk, den var mycket torftig. enda stället som var belamrat var ju utanför bondemässan på Elmia i Jönköping...



Såhär är lite bilder fårn min lilla privata fotorunda kring hotellet, saknar verkligen ett L-objektiv och en 5D. Tänka mig ett 17-40, så hade jag varit lycklig, då hade man enkelt kunnat få sommaren att flyta på med lite enkla fotorundor nere i Monaco och kanske lite i Alperna!

Nu har vi ätit, blev lite parmaskinka och scrambled eggs deluxe, nu till efterrätten, lite paj! dock ska jag ta det lugnt, får ju tänka på figuren! Kanske skriver lite imorgon, har ju tyvärr inte PS på laptopen, så jag kan itne framkalla bilder från RAW på den!

Ojoj, vad jag har

Pluggat de senaste dagarna, känns faktiskt som om det är bara det, ätit, sovit och tränat jag har gjort. Har ju dock hunnit med nån kopp kaffe etc. Har dock itne hört något från Tomas, som i Måndags åkte till Turkiet på jobbintroduktion. Han ska jobba 6månader utomlands, lykans ost den där Klevfors! Så nu har jag bestämt mig för att söka till en Civilingenjörs-utbildning, vilka kommer lite senare, ska bara försöka få något ut av högskoleprovet!



Ja, en dag kanske man kan befinna sig i Monaco, bara springa runt och fota bilar hela långa dagen, det hade varit livet. En 5D, ett 16-35/f2,8 och ett grymt stativ i kolfiber (HOBEN!!!). Men för nu får jag nöja mig med att jag har slutat plugga, börjar bli lite ful i huvet av all fysik, tentan imorgon känns inte alltför avlägsen, sen blir det Malmö efter det ,för att slänga sig till Stockholm, och broder Gustav över helgen...

Fick även igår reda på att jag ska börja jobba igen, på Tisdag närmare bestämt, så nu blir det jobb, plugg, träning och sömn som gäller, dock bara i kanske tio veckor, men det kommer kännas i sommar! Fast i sommar är det sommar, och då gör man sånt som man gör på sommaren...typ jobbar eller annat. Kanske en resa till en glaciär, lite skidor...mmmm, I like!

Så nu beger jag mig hemmåt, jag är nervös, cyklar nog en längre runda!!!

Hej och hopp, nymålat kontor...

Ja, då var det nästan klart, har nu fått in min dator från johans kontor, in på det vanliga stället igen. Nymålat och nya skrivbord har vi med införskaffat. Även min nya skärm är up'n running så att säga. Känns faktiskt lite sisådär, nog att man inte är van vid placeringen, eller skärmen, eller färgen, kan hålla på så länge...

Veckan började ivarjefall med ett börsras, snöstorm och matte. Faktiskt en lustig kombination, men den smakade! Känner att denna veckan trots allt kommer bli en hyvens vecka, dels en fysiktenta på Torsdag, sen ner till Malmö direkt efter den. Sen på Fredagen blir det Stockholm som är målet, då inför påsken, då Morfar skall med upp till Gustav, och se hur han bor etc. tror faktiskt att de båda ser framemot det, även om Morfar inte läser min blogg, vilket Gustav gör, det vet jag.

Orange, the colour of the dark side!


Så nu skall jag bege mig mot Staffans lägenhet, även om jag egentligen skulle sätta mig och plugga, får ta morgondagen till det, bara 100sidor, betar man av kvickt när det väl bekommer sig. Sen blir det till at söka kurser etc. tills hösten!!!

Jag har så...

Ont i min ländrygg, så det är inte sant! Sitter dock nu inne på Johans kontor och tittar på Mythbusters special episodes. Tre stycken kom ut, och tre stycken ska glos på! Finns nog inte mycket bättre på tv just nu förutom just Mythbusters. Man kan sitta och glo, bara känna total tillfredställesle....är det ens ett ord! Egentligen bodre jag sitta och läsa fysik, då jag har tenta på torsdag! Jag får nog ta och göra det lite, annrs går det illa!

Idag har det även blivit en träning som hetta duga. Blev axlar och markyft idag, vilket helt enkelt tog på kroppen. Tror även där jag fick ont i ryggen! Men det får jag ta och leva med nu när det väl är gjort! Och nu är jag och Mamma även klara med att måla kontoret, vilket gick förvånansvärt snabbt, med tanke på hur långt tid det tog att tömma kontoret! Nu är det bara lite finputsning som är kvar, ställa tillbaks grejor och skruva ihop den nya skrivborden!



Så nu ska jag sätta mig och glo lite i mina fysikböcker, sen hem och lägga mig, äta en bit mat, för att min rygg tar kål på mig, så vi får se sa den blinde!

Flytten under gång...

Eller nja, kanske inte en flytt, bara en ommöblering och en målning, men med alla grejorna ute ur kontoret, så känns det som man ska flytta! Och där är så sjukt mycket grejor, som man plockar ut en grej, då kommer det dit två andra grejor, så vips, allting stökigt igen. Så nu har jag fått flytta min lilla dator också, sitter numera på Johans kontor, på tillfälligt visum. Sitter faktiskt riktigt bra här inne, dock tuggar Tea på allt i hennes väg!

Gårdagen blev en Tomas-dag, då jag och Tomas umgicks mestadels av dagen. Dock hade jag både Matte och Fysik på morgonen, och klassade Fysikläraren, då han blev helt ställd över min uträckning! Men jag och Tomas bestämde att en fika nog skulle sitta fint, så sagt och gjort så var det Fenix nästa! Väl nere så ringde Henke P, och undrade vad som skedde, till slut kom han också haltandes. Då han nu har varit hemma i två veckor p.g.a att han skar upp sitt ben på en glasskiva, så var han rätt stirrig!



Så denna dagen ska jag tillägna flytten, men även att försöka slänga så mycket skit som det bara går. Måste bli av med det, annrs samlas det på hög! Ren erfarenhet...

Regn, sol, sen lite mer regn...

Detta är väderleksrapporten för Kristianstad just nu. Man kollar ut en sekunden så är det fint, sen blir det regn. Usch, tänk om man var i Alperna nu! Snö, bara snö överallt. Hursomhelst så var det ju faktiskt fint väder igår, det väger väl upp lite. Var först nere på Fenix och fikade med Kim, Tomas och Henke, satt och snackade lite skit. sen var det raskt iväg för Kim, då han skulle jobba. Sen var det upp hit igen, för att slänga sig på cykeln och flänga ut till Staffan och hans bostad.



Där drack vi kaffe och kollade på massorna med bilder från hans Paris-weekend. Vilken stad, finns nog inte mycket som inte är värt att fota, itne direkt som Stockholm där man får gå runt för att leta objekt, bara att knäppa lite bilder och vara nöjd. Tur han hade L-optik, för den där lilla extra krispigheten! Faktiskt något helt speciellt att fota med ett objektiv som verkligen ger valuta för pengarna!

L-sjukan smittar!


Har faktiskt nyss ätit en bit mat, en leverpastejmacka, följt av en "mega"-kanelbulle. Så nu väntar jag på att kontoret skall målas om, och ny grejor skall in, kommer bli så skönt att få det fixat här uppe! Mer om det vid helgen, som närmar sig med stormsteg!

Solen skiner verkligen...

Ja, idag kan väl nästan räknas som en riktig vårdag, då solen skiner, fåglarna kvittrar och folk cyklar. Har faktiskt sett en hel del annat folk på cykel nu på senare tid, låter ju dock som en miljökämpe nu, kollade dessutom på en prius på blocket innan, nästan skrämmande...

Helgen har väl inte varit direkt lugn, allting började med träning på fredagskvällen, samma på lördagsmorgonen. Detta följdes av att Johan fick försig att flytta ihop två kontor här uppe, samt måla det stora av de två. Sagt och gjort, så blev det storstädning etc. Så helgen har gått åt till att titta på the transormation av kontoret, som nu är mycket bättre än innan, felet är bara att nu vill mamma gra samma här, så vänta bara! Dessutom är det ju snart påsk, då kanske man hinner med att göra det, vem vet!

Så idag är det ju måndag igen, och igår så blev det kaffe hos Tobbe, med tillhörande Jocke, Sandra och Tomas. Kollade lite tv och drack mycket, mycket vatten dessutom. Sen avslutades årets Genevé-salong igår, med mycket vackra bilar att glo på, dock vet jag inte vilken som ska bli den snyggaste i år, men Bugattin ligger bra till, eller nya SL63 AMG...



Ugliest car of the year: 120 coupe...

Vilket mini-äventyr...

Tyckte det var så trist i Kristianstad igår, så jag begav mig västerut, närmare bestämt Malmö med omnejd. Det hela började med att jag ville ner till ett ställe som heter Zoo-Giganten, helt enormt komplex av djur grejor, och speciellt för min del, akvarier! Vilket ställe, han hade allt, det var som en enda stor och dyr godisbutik. Kan ju inte klaga på utbudet, bara på deras priser, men har man stor butik så måste man väl gå runt. Men att ha så mycket saltvattensgrejor var fräckt, där fanns allt, och fanns det inte hemma, då tog dom hem det på studs. Hade inte kameran med mig in tyvärr, men det var värt ett besök.



Sen begav jag mig in i Malmö, mest för att titta lite, hade inte tänkt stanna så länge, men det visade sig att halva staden var avspärrad, tack vare någon/några som sprängde nån bil, och rånade nån bank. Där var poliser precis överallt, och dom körde väldigt fort.Så jag tänkte ta mig mot Ystad hem, och innan dess stanna på en Statoil och ta en bit macka, och titta vad som var på parkeringen...



Väl uppe vid hemtrakterna igen, tog "kustvägen" från Ystad till Simrishamn, så blev det både bättre väder och mindre poliser. Men det var långt, mycket längre än vad jag trodde, typ 20mil hem, så jag stannade en bit innan Maglehem för att knäppa lite bilder...



När jag väl närmade mig Kristianstad, tog jag en svängom inom Åhus för att se den nya stranden, som fyllona ska ockupera i sommar. Vilket liv där kommer vara, massa 14åringar som super skallen av sigi en vecka...Kvällen avslutades ivarjefall med en väförtjänt fika för både mig och Tobbe, han som tömt garaget på skrot, för att påbörja nytt projekt!


Vilken fullträff för

Tobbe, helt klart, som nu är ägare till en högerstyrd (!) BMW 520i. Testade faktiskt den en runda utanför garaget, och det lustiga är att högerhanden hela tiden vill ta tag i dörrhandtaget. Man kände att handen verkligen vill ha något att hålla i, och därför blev det väldigt avigt, samtidigt om att pedalerna var rätt, så satt växelspaken till vänster, även det lite lusitgt. Tänk att köra postbil, och sen köra hem i sin vanliga bil, very confusing...

Idag hade jag även en mattelektion, mitt i det extremt fina vädret, så jag bestämde mig för att dra med kameran till skolan, och sen fota lite i träsket utanför. Var faktiskt mycket trevligt, men så mycket kallare än vad jag trodde, mina fingrar frös sönder, så jag satte mig på cykeln och begav mig mot kontoret, och nu sitter jag här, har nyss ätit lite, ska sanrt koka lite ägg för att sedan vänta på Tobbe på friskis...

Men först ska jag gå och kissa...


Dammsugare är faktiskt...

Goda, jodå, sitter just nu och knaprar på en grön och brun godsak. Har faktiskt förtjänat, åtminstone en liten bit av den, då det var mattetenta idag. Var faktiskt lite roligt, även om den inte vär särskilt lätt. En del diffrentialekv. och en del komplexa tal. Så nu sitter jag, med tom hjärna och väntar på att vi ska ha fysik, denn veckan strtar med avancerad el-lära. Inte direkt det roligaste som finns, men åtminstone bättre än matten...

White for what...


Sen kan man ju se det som att det regnar inte, vilket är skönt, och även att Tobbe idag skulle säga upp sig. Hoppas det gick ok. Ska ju även iväg och lyfta lite skrot idag, för ovanlighetens skull, och därmed plåga ben och bröst lite...

Så nu blev det en liten en, men jag har inte så mycket mer tid, då jag måste cykla om typ 10min, och jag ska hinna se nya Simpsons först, argh...